28 Şubat 2015 Ardanın Mutfağı Top Top Tatlı Ekmek Tarifi
ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı top top tatlı ekmek tarifi, tv 8 ardanın mutfağı, ekmek nasıl yapılır
Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Hamuru için:
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı süt
- ½ su bardağı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 2 tutam tuz
Baharat karışımı için:
- 200 gram tereyağı
- 2 su bardağı esmer şeker
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 3 adet kakule tohumu
- 1 fiske yenibahar
- 1 adet çubuk vanilya
Hazırlanışı:
- Tüm kuru malzemeler kabın içinde karıştırılıp ortası açılır.
- Süt, erimiş soğuk tereyağı, yumurta eklenip sıvılar çatal ile karıştırılır.
- Undan azar azar alınarak ekmek hamuru yoğrulur.
- 200 gram tereyağı ocağa alınıp rengi koyu olana kadar kızartılır.
- Diğer baharatlar başka kabın içinde karıştırılır.
- Hamurdan parçaları başta tere yağına daha sonra baharat karışımına bulanıp yağlı kek kalıbına dizilir.
- Sıkı şekilde dizilen top ekmeklerin üstü kapatılıp 1,5 saat kadar üstü kapalı mayalamaya bırakılır.
- Ekmek 180 derece sıcak fırında 30-35 dakika pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirilir ve ters çevrilip ılıyınca kalıptan çıkarılır.
Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
TOP TOP TATLI EKMEK
Malzemeler:Hamuru için:
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı süt
- ½ su bardağı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 2 tutam tuz
Baharat karışımı için:
- 200 gram tereyağı
- 2 su bardağı esmer şeker
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 3 adet kakule tohumu
- 1 fiske yenibahar
- 1 adet çubuk vanilya
Hazırlanışı:
- Tüm kuru malzemeler kabın içinde karıştırılıp ortası açılır.
- Süt, erimiş soğuk tereyağı, yumurta eklenip sıvılar çatal ile karıştırılır.
- Undan azar azar alınarak ekmek hamuru yoğrulur.
- 200 gram tereyağı ocağa alınıp rengi koyu olana kadar kızartılır.
- Diğer baharatlar başka kabın içinde karıştırılır.
- Hamurdan parçaları başta tere yağına daha sonra baharat karışımına bulanıp yağlı kek kalıbına dizilir.
- Sıkı şekilde dizilen top ekmeklerin üstü kapatılıp 1,5 saat kadar üstü kapalı mayalamaya bırakılır.
- Ekmek 180 derece sıcak fırında 30-35 dakika pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirilir ve ters çevrilip ılıyınca kalıptan çıkarılır.
28 Şubat 2015 Ardanın Mutfağı Top Top Tatlı Ekmek Tarifi
Yazar MİMAR
Tarih
20:34
Oylama:
Hiç yorum yok: