Top Ad unit 728 × 90

Evde Doğal Saç Parlatma Sarımsak Saç Bakımı


sarimsak_sac_bakimi

Sarımsağın ne kadar faydalı olduğu hem tıbben kanıtlanmış hemde büyüklerimiz her fırsatta bunu dile getirmiştir. Sarımsak güçlü bir antibiyotik olmasının yanı sıra saçlar içinde onarıcı ve parlaklık verici bir etkiye sahiptir.
Hem saçları parlatan hem de kökleri güçlendirip saç dökülmesini yavaşlatan sarımsak saça nasıl uygulanır? 

Sarımsak ile saç bakımı nasıl yapılır anlatalım.

4 diş kadar sarımsak alın ve önce kabuklarını soyun sonrada sarımsağın üzerindeki ince zar tabakasını. Çukur bir kasenin içinde kaşık yardımıyla sarımsakları ezin aynı işlemi blender ile de yapabilirsiniz. İyice ezdiğiniz sarımsağı şimdi kafa derimize uygulama zamanı. Parmak uçlarınızı ezdiğiniz sarımsağa batırın ve saç diplerine masaj yaparak yedirin. Kafanızın her noktasına dikkatlice aynı şekilde masaj yapın. Bitirdikten sonra evin içinde kötü kokuya sebep olmamak için kafanıza plastik bir bone takabilirsiniz.
Bu şekilde bir saat beklemeniz gerekiyor. Zaten yarım saat geçtikten sonra sarımsak suyu kafanızda kurumaya başlayacaktır. Geçen bir saatin ardından 1 ya da 2 çay kaşığı kadar zeytinyağını yine saç diplerinize sürün yine masaj yaparcasına yuvarlak daireler çizmeyi ihmal etmeyin. Zeytinyağını sürdükten sonra tekrar bonenizi takın ve bu şekilde uzunca bir süre bekleyin.
Karışım kafanızda en az 3 saat beklemeli. Böylece etkisi daha net bir şekilde görülür. Ya hafta sonu ya da akşam ortalık sakinleşince bu işlemi yapmanızda fayda var böylece ani bir misafir sürprizi ile karşı karşıya kalmazsınız.
3-4 saat geçtikten sonra artık saçlarınızı ılık su ve şampuanla güzelce yıkayabilirsiniz. Sıcak su kullanmamaya dikkat edin çünkü sıcak su saç derinizin kurumasına neden olabilir. Bu işlemi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.
Evde Doğal Saç Parlatma Sarımsak Saç Bakımı Yazar MİMAR Tarih 18:15 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Tüm Hakları Saklıdır Güncel Blog © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Arama Motoru Google

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.