01 Mart 2015 5 Çayı Ispanaklı Kümbet Pasta Tarifi
01 mart 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı ıspanaklı kümbet pasta tarifi, 5 çayı pastane ıspanaklı kümbet pasta nasıl yapılır
Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
Malzemeler:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı ıspanak püresi
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Arası İçin:
- 4,5 su bardağı süt
- 2\3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
- 2,5 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket tos krem şanti
Üzeri İçin:
- 100 gram eritilmiş beyaz çikolata
- 4-5 adet çilek
- 2-3 adet muz
- 2 yemek kaşığı file Antep fıstığı
Hazırlanışı:
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır
- Ispanak püresi eklenip karıştırılır
- Diğer malzemeler eklenip spatula ile kek hamuru pürüzsüz olana kadar karıştırılır
- Yağlı kelepçeli kalıba alınan kek 170 derece sıcak fırında 50 dakika pişirilir
- Krema şanti için krema sütünden süt ayrılır ve Hindistan cevizi hariç tüm malzemeler kıvamını alana kadar pişirilir
- Pişen kremaya Hindistan cevizi eklenip soğumaya bırakılır
- Toz şanti, ve süt çırpılıp soğuyan kremaya yedirilir
- Geniş bir kase streç ile kaplanır ve pişen kekin üst kısmı ince tabaka şeklinde çıkartılır ve enine 2 eşit parçaya bölünür
- Kekin bir parçası streçli kaba alınıp güzelce kaba yerleştirilir
- Krema ile kaplanıp uzun muz dilimler kremanın üzerine dizilir
- Diğer kek parçasına krema sürülür ve muzların üstüne kapatılıp streç ile kapatılan pasta dolapta dinlenmeye bırakılır
- Dinlenen ıspanaklı kümbet pasta kalıptan alınıp beyaz çikolata, çilek ve fıstık ile süslenir
Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
ISPANAKLI KÜMBET PASTA
Malzemeler:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı ıspanak püresi
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Arası İçin:
- 4,5 su bardağı süt
- 2\3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
- 2,5 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket tos krem şanti
Üzeri İçin:
- 100 gram eritilmiş beyaz çikolata
- 4-5 adet çilek
- 2-3 adet muz
- 2 yemek kaşığı file Antep fıstığı
Hazırlanışı:
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır
- Ispanak püresi eklenip karıştırılır
- Diğer malzemeler eklenip spatula ile kek hamuru pürüzsüz olana kadar karıştırılır
- Yağlı kelepçeli kalıba alınan kek 170 derece sıcak fırında 50 dakika pişirilir
- Krema şanti için krema sütünden süt ayrılır ve Hindistan cevizi hariç tüm malzemeler kıvamını alana kadar pişirilir
- Pişen kremaya Hindistan cevizi eklenip soğumaya bırakılır
- Toz şanti, ve süt çırpılıp soğuyan kremaya yedirilir
- Geniş bir kase streç ile kaplanır ve pişen kekin üst kısmı ince tabaka şeklinde çıkartılır ve enine 2 eşit parçaya bölünür
- Kekin bir parçası streçli kaba alınıp güzelce kaba yerleştirilir
- Krema ile kaplanıp uzun muz dilimler kremanın üzerine dizilir
- Diğer kek parçasına krema sürülür ve muzların üstüne kapatılıp streç ile kapatılan pasta dolapta dinlenmeye bırakılır
- Dinlenen ıspanaklı kümbet pasta kalıptan alınıp beyaz çikolata, çilek ve fıstık ile süslenir
01 Mart 2015 5 Çayı Ispanaklı Kümbet Pasta Tarifi
Yazar MİMAR
Tarih
20:58
Oylama:
Hiç yorum yok: