Top Ad unit 728 × 90

Evde Doğal Şampuan Nasıl Yapılır ?

Cilt ve saç bakımı konusunda, evde doğal maskeler hazırlamak mümkün. Çünkü cilt ve saç son derece hassas ve doğal olmayan her şeyden uzak durmak gerekli. Kimyasal içerikli ek ok üründen ve özellikle saç boyasından dolayı saçlar zaten yeri kadar yıpranıyor. Neden evde doğal saç bakımı yaparak, saçlarınıza hak ettiği ilgiyi göstermeyeseniz. Öyle ya siz saçlarınızı şimartırsanız, saçlarınız da size ışıltı ile parlayarak ve sağlıklı bir görünüm sergileyerek cevap verecektir. Hepimiz saçlarınızın temizliği için şampuan kullanıyoruz öyle değil mi ? Peki saçların temizliğinde kullanılan şampuanları evde yapmaya ne derseniz? Evde saç ve cilt bakım maskeleri yapılıyor da, neden evde doğal şampuan yapılmasın ? Evet sevgili hanımlar, saçlarınızın sağlığına sağlık katacak ve saçlarınızı derinlemesine temizlemenizi sağlayacak olan evde doğal şampuan yapımı konusunda, sizlere 3 farklı doğal şampuan tarifi vereceğiz. Evde doğal şampuan nasıl yapılır hep beraber görelim. 

Evde Doğal Şampuan Nasıl Yapılır


Makalemizin bu bölümünde evde doğal şampuan nasıl yapılır konusunu anlatacağız. Size 3 farklı saç tipi için 3 farklı şampuan tarifi vereceğiz. Önerdiğimiz doğal şampuanlardan hangisi sizin saç tipinize uygun ise onu kullanabilirsiniz. 


Evde Kuru Saçlar İçin Doğal Şampuan Yapımı

1 LT suyun içerisine 2 tutam biberiyeyi  yaprak ve çekekleri ile, 2 tutam öküz gözü bitkinini yine yaprak ve çiçekleri ile, atıp, kaynatın. Kaynayan karışımı süzün ve saçlarınızın bakımında gönül rahatlığı ile kullanın. 

Evde Yağlı Saçlar İçin Doğal Şampuan Yapımı


1 LT suyun içerisine 2 tutam kantorun bitkisini yaparak ve ezilmiş kökleri ile birlite, 2 tutam ısırgan otu yaprağını atıp, kaynatın. Süzdükten sonra da saçlarınızın temizliği için kullanın. 

Evde Normal Saçlar İçin Doğal Şampuan Yapımı

1 LT suyun içerisine 5 baş romen papatyası, 2 tutam ısırgan otu ekleyip kaynatın. Süzdükten sonra saçlarınızın temizliğinde şampuan yerine kullanın.
Evde Doğal Şampuan Nasıl Yapılır ? Yazar MİMAR Tarih 14:36 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Tüm Hakları Saklıdır Güncel Blog © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Arama Motoru Google

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.